zaterdag 27 oktober 2007

Vertrek

De droge tijd is begonnen, winter zeggen ze hier. geen regen, geen wolken. In de brandende zon is het bloedheet, boven de 30 graden schat ik in. Maar wie gaat er dan ook fietsen om 2 uur in de middag! Ik, om nog wat boodschappen te doen en een kapper te scoren.
 
Vancohtend om 8 uur in een tempel bij de Noordmuur verzamelen. Regelmatig treden monniken in en uit (minimaal 3 maanden). Het uittreden gebeurt onregelmatig, maar zo nu en dan is er een ceremonie waarbij er geld en kleren en gebruiksspullen worden geschonken zodat de uittredende monnik, die zijn werledse bezittingen had opgegegeven, weer terug kan keren in de maatschappij.
 
The Far Eastern University schenkt eens per jaar aan een tempel (waaraan monniken verbonden zijn, er zijn vele tempels). Dat is een hele ceremonie, met voorbereidingen (geld in een boom plakken, geld ophangen in de zaal, spullen op tafels leggen, etc.) Dan eerst een korte processie (100 meter) vanaf een verzamelpunt en dan een dienst met gebeden etc. van een uur. Tussen aankomst in de tempel en de dienst zat een uur, de Hoofdmonnik was ergens anders heengeroepen. Warm, maar gelukkig waaide het een beetje.
 
Rond 12 uur was het geheel ten einde en was er eten en drinken buiten en onder de tempel. Er waren wel 200 mensen dus een hele organisatie.  
 
Bijzonder om er bij te zijn, meestal sta je als falang er toch buiten tegenaan te kijken maar nu zat ik temidden van de hele groep. Veel fotoos gemaakt, zet ik er maandag bij.
 
Dus nu nog wat shoppen en dan inpakken over 4 uur op het vliegveld voor de terugreis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten