zondag 21 oktober 2007

Vogelweekend in Doi Inthanon

Zondagmiddag, weer terug van het vogelen in Doi Inthanon met mister Armonsak. Een doorgewinterde vogelaar, dat bleek donderdag al. Hij heeft een eigen website.

Stipt om 4 uur vrijdag vertrokken we, en om kwart over 5 reden we gate 1 binnen. Hij pakte meteen zijn kijker, 'pe prepared for birds!' zei hij. Dat viel overigens wel mee (of tegen) op het lange stuk omhoog.Om 6 uur bij Mr. Deang's bird house, restaurant en hostel (schuin tegenover headquarters). Daar wat gegeten en naar bed!

Om 5.30 reveille, ontbijten en om 6 uur weg naar gate 2. Temperatuur viel wel mee, 15C (op 1000 m hoog).
Bij gate 2 uitgestapt en 4 uur langs de weg gelopen, in die tijd ongeveer 400 meter afgelegd. Steeds weer stoppen, kijken, richten, etc. De gids had een goede eenoog-kijker en wist die ook goed te gebruiken, in één keer gericht. En hij wist welke geluiden bij welke vogel horen. Kortom, een goeie gids want hij wist ook waar de vogels zitten en waar niet.In die 4 uur vele nieuwe species gescoord, heel mooie zoals minivet en groene ekster.
Daarna naar de top gereden (2500m) en daar op een paar plekken gekeken, ook weer nieuwe gezien. Hier was het al druk van de thaise toeristen die willen weten hoe kou aanvoelt ('s nachts kan het onder 0C worden daar maar dat is uitzondering).
Om 1 uur naar huis, lunch en ff slapen. Om 4 uur weer op pad, langs het Mong dorp omhoog. De oogst viel tegen maar wel weer mooie. Het speciale waterhoentje op de camping viel in het water: de camping was overvol met thaise jongeren (het is vakantie) dus de hoen zat ondergedoken.
Terug, kleine hap en weer naar gate 2, nu in het donker. dan komt de bruine bosuil jagen op de motten bij de lampen van de gate. Maar soms pas na 2-3-4 uur wachten, dus dat kon lang duren!.
Om 7 uur waren we boven en om 10 over 7 kon deze ook alweer in de boeken. Mazzel! Terug en na een warme hap toch weer vroeg erin.
 
Vandaag ook weer reveille om 5.30, en om 6 uur op een andere plek. Prachtig mooi weer, vogels actief. Soms keken we slechts naar één boom voor 15 minuten en dan kwamen en gingen de vogels vanzelf. Makkelijk zoeken zo. Om 7.30 uur kwam er mist opzetten, en zijn we wat verder het bos ingelopen en daar nog leuke soorten gezien. Met een Ipod lokt de gids soms even en dat helpt dan enorm!
Na het ontbijt teruggereden met stops bij watervallen om nog wat te scoren.

Leuk weekend, wel soms vermoeiend Mr. Armonsak houdt van een gesprek en soms wel erg lang. Maar spreekt goed engels en ook frans.
Het hele weekend was droog, soms wat mist vooral boven de 1500 meter. We sliepen op 1000 meter hoogte, lekker fris en beter dan die hitte hier in Chiang Mai. Hoewel het hier ook koeler wordt, de Noordenwind uit China brengt verkoeling en mooi weer.
Nu een presentatie voor de directie schrijven, morgen om 10 uur presentatie. Het gewone leven begint weer.
 
Ik zet er weer wat fotoos bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten