maandag 15 oktober 2007

De eerste werkdag

Het zit er al snel op, om 9.30 uur opgehaald door auto/chauffeur en om 4.15 alweer in het hostel.
Het zijn korte dagen in een thaise werkdag. Hoewel dezelfde mensen nog in de koffieshop van het hotel lopen dus niet iedereen werkt zo kort.

Maar reuze interessant!
Het begon met een sessie met Mevr. Sunnee, de docente die de ondersetuning gevraagd heeft.
Tesamen met 2 IT-docenten en het hoofd van de IT-staff hebben we de situatie besproken.
Al snel werd duidelijk dat de universiteit wél een eigen elearning omgeving heeft maar dat die niet gebruikt wordt.
Ongeveer 10% van de docenten gebruiken die omgeving, 5% van de studenten. Mevr. Sunnee wist van het bestaan van die omgeving niet af....
Dus om mensen nu te trainen in Blackboard of Sharepoint (nedelands of engels) is helemaal niet nodig, Ze hebben een thais systeem ter beschikking up en running. Het issue verschuift dus richting docenten wat te verwachten was. Waarom gebruiken zij die omgeving niet? Wat is hun opleiding in gebruik. Wat is de ondersteuning op didactisch gebied om hun onderwijs om te vormen naar digitale didactiek? dat blijft steken tot een training in het gebruik van het IT-systeem. En mijn ervaring is op dat punt: dat zet geen zoden aan de dijk. Absoluut niet.

Na een uitgebreide lunch in de shopping mall aan de overkant (ze hebben geen eigen kantine) met de Directeur gesproken. Die legt het probleem ook bij de docenten, aanschaf van IT moest voldoende support zijn. Dat FEU zijn eigen systeem heeft wist hij volgens mij ook niet.

Genoeg werk te doen dus, maar of het trainen van docenten nu de oplossing is... (retorische vraag).

Was wel een heel leuke dag.
Erg veel mensen in gele T-shirts (het is maandag = Fumibol dag), geen koffie in het kantoor, maar wel een kamertje met toilet in de vergaderzaal. Voor als het je teveel wordt?
Ik heb veel vragen gesteld, soms erg direct, en heb op alles antwoord gekregen. Ik weet niet of mijn gedrag cultureel acceptabel is maar iedereen bleef vriendelijk en glimlachen. We'll C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten