maandag 4 december 2006

Tale Noi, toch!

Tale Noi, toch!

Omdat het toch niks werd in het dorp, in de middag de bus verder genomen naar Trang. Geen zin in een doodlopende steeg ! (zie Dead-End Street gisteren)
Met de public bus naar Trang gegaan, met muziek. Zeg maar muziek met een bus eromheen: niet normaal. Ik zat recht onder de basspeakers en we huppelden echt op de beat naar voren. Heel anders dan de meest zoetgevoisde muziek die je overal hoort.

In Trang een logies gevonden voor 200 Bath (4 euri), naast een reisbureautje die na enige uitleg wel een tocht wilde organiseren naar Tale Noi. Privé.

Vanochtend vroeg weg 7 uur en om 9 uur het water op. Ondertussen nog een hond aangereden, driver rent naar buiten om....te inspecteren of zijn lak er nog op zat !! Nog veel te doen voor de PvdD!

Het meer is niet wat je denkt: open water. Nee het is begroeid met een soort riet/gras en eilanden van waterhyancintplanten die alles verstoppen. Soms een enkele lelie maar het echte bloeien moet nog komen. De watervogels lopen over de waterhyacint, de enkele bootjes manoevreren eromheen.

Er was niet veel te zien, februari is beter begrijp ik (zeggen ze achteraf...). Wat leuke waterhoentjes, een kite (mooie maar veelvoorkomend), 3 ijsvogels en veel slangenhalsvogels en zwaluwtjes. Dat was het wel. Op de kant nog een groep waterbuffels in de modder gedrenkt tegen de zon&hitte. Na 2 uur weer op de wal en net voor de lunch weer in Trang. Ook weer gehad, weten we weer. Niet doen in december.

Onderweg door leuk terrein gereden met karstbergen en rubberplantages.
Ook nog stieren gezien, gisteren (zondag) ook nog wel in het voorbijgaan stierenvechten gezien. En nog een doodgereden hond midden op de weg, badend in het bloed. Een probleem in dit land begrijp ik, die loslopende honden.

De jetlag is wel over maar het wennen aan de hitte is er nog niet. Vooral het vochtgehalte is soms teveel, dat je 's morgens aan het ontbijt alweer zweet terwijl je net uit de douche komt is lastig.
Morgen Krabi, met 2 mooie natuurparken (volgens Lonely Planet)

Groeten vanuit een zeer lawaaiig internet café: hier zitten 6 jongens een of andere schietwedstrijd onderling te houden en het lawaai is vreselijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten