dinsdag 19 december 2006

Het wordt kouder!

18 december  
's Ochtends de ronde in Ayuthaya gedaan. De Wat's liggen verspreid door de stad, deels ook buiten de ringgracht zoals we gisteravond met de boottocht gezien hebben. Bij de meeste Wat's zijn de buddha's verwoest (in de oorlogen met de Birmezen, ook buddhisten! what's new in Iraq?).

Na in de vroege ochtend de belangrijkste bezocht te hebben, via de A2 naar Khao Yai National Park gegaan, een groot park (2000 km2) met vogels maar ook veel apen, olifanten en 3 tijgers. 's Middags aldaar rondgezworven en oa een prachtige specht en een zwemmende Anaconda gezien. Het was aardig koud tegen de avond, de wind staat stevig door (NO droge moessoen) en op 900m hoogte is het dan echt koeler. 's Nachts in bed (400m hoog) onder een te dun laken was het best koud dus fleece aan. Thaien lopen overdag met jassen en mutsen, het is winter!
 
We hebben geprobeerd een dagtocht te regelen met een vogelgids, maar die heeft ze echt zien vliegen. Voor een hele dag (05-19) vroeg hij 2500 Baht pp, dat is 110 euro voor ons samen. Absurd. En hij bleef erbij dus toen waren we snel klaar. Dan maar niet.
 
19 december  
Dus 's morgens naar Phimai, bijna 150 km verder NO. Het rijden gaat me steeds beter af, zelfs alle knoppen weet ik al te vinden al gaat soms de ruitewisser als ik wil afslaan. De wegen zijn redelijk en het verkeer ordelijk dus dat levert geen problemen op. Phimai is een klein dorp (engelse teksten ontbreken, no english spoken). Hier staan overblijfselen van Khmer-tempels die gebouwd zijn nog voor Ankhor What. Lekker rustig rondgelopen, zoals het hier overal rustig is (behalve hier in het Internet cafe waar rijen jongeren elkaar beschieten via Internet.)
 
Daarna naar de oudste/grootste boom van Thailand gelopen de Banyan tree. Is 1 vierkante km groot! Het is een boom die steeds in de breedte wortelt met luchtwortels. Beetje kermisachtig met in het midden fotoos van de koning (of zijn zoon?) die hier ooit geweest is. En allemaal eetstalletjes eromheen zodat je niet hoeft te vergaan van de honger. Eten in Thailand is niet heel gevarieerd maar wel heel lekker. Vaak kortgebakken groente op rijst of noodles, met kip/varken of hier vandaag eend. En soepen in vele vormen en hittes, hot not for europeans.

Morgen de kortste dag van het jaar dus dat wordt uitslapen. scheelt wel 30 min. hier ....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten