vrijdag 1 december 2006

Aankomst Hat Yai

Wat een eind is het altijd weer.
Eerst naar Schiphol, maar ja: als iemand zich voor de trein gooit loop je wel uit je schema. Gelukkig hij leefde nog (voor hemzelf niet gelukkig?) dus weer snel verder en nog op tijd op Schiphol. Dan is het alleen maar zitten en proberen te slapen.

In Bangkok op het nieuwe vliegveld zelf mijn koffer doorgezet naar Hat Yai op advies van mensen op Schiphol. Daarna weer wachten en na een vlucht van 1,5 uur om 4 uur in Hat Yai. Heet, vochtig, jetlag etc. Maar met wat chocola van de Sint slaan we er ons doorheen (! ook hier!).
Hotelletje in de Lonely Planet geprikt en met snorder naartoe laten brengen.
50 Baht meer betaald dan in een officiele metertaxi = 1 euro... oef.

Hotel in het centrum, airco, redelijk schoon maar ik ging bij het afdrogen al door de handdoek heen. Dus wel veelgebruikt.

Nu een wandeling door de stad, even internetten etc.
De winkels staan vol hier: ongeveer 4-5 verkoopsters per balie in een winkel, en geen of slechts één klant. Karakteristiek beeld van Thailand, was ook al op het vliegveld zo. De hele dag staan ze te hinken van het ene been op het andere, te stoffen, etc. Maar iets verkopen?

Vrijdagmiddag dus druk met moslims, vooral vlak buiten de stad. Met de snortaxi in een heuse file gekomen omdat iedereen naar de moskee moet. Alles in de pickup truck, mannen voorin en vrouwen achterin de open bak. Handig die sluiers!
Al enkele volgesluierde vrouwen gezien maar nog wel de ogen vrij.

Bon ga wat verder kuieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten