vrijdag 15 december 2006

Aart en Else in Bangkok

Terwijl ik van Ko Phi Phi via Phuket naar Bangkok reis, doet Else dat vanaf Peize. Alles gaat op rolletjes dus donderdag 's morgens rolt Else haar trolly uit uitgang B. Met de taxi snel naar een hotel om daar bij te praten en bij te komen van de lange zit. Na een kort gezondheidsslaapje de straten in de omgeving verkend en heerlijk gegeten in een straatrestaurantje. Daarna een stevige voetenmassage (helpt echt tegen jetlag) en daarna rustig de nacht in.
 
Vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden gedaan: het Royal Palace en Wat Po. Prachtige gebouwen met veel goud, glitter, boeddha's etc. Daarna aan de rivier gegeten bij een pier waar de busboten af en aan varen. Handig zijn die stuurlui, komen snoeihard aanvaren maar liggen prachtig stil tegen de kade. 30 seconden later varen ze alweer verder. Zeer efficient vervoer. Op de straten is het veel minder. Over 8 km terug deden we 3 kwartier (100 Baht); gelukkig wel een airco in de taxi. Vanuit ons hotel kijken we op een heel groot dubbeldeks verkeersknooppunt en er staat/rijdt continu file van 7 uur s morgens tot na 9 uur 's avonds. Brommer is nog het meest efficient denk ik (en gevaarlijk).
 
's avonds heeft Else nog even een broek besteld, 24 uur service. We'll c.
Else schrijft nog even geen vervolg op het bericht dat ik stuurde. Wat we vandaag hebben gedaan komt morgen wel. Nog een nacht hier en dan morgenvroeg met de auto weg. Net de auto opgehaald en door Bangkok gereden: nou dat is wel een klus. Links rijden, files, taxies die lane-switchen. Afijn, krasloos thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten