zondag 10 december 2006

Ko Phi Phi


Alweer 3 dagen gedoken, het went alweer goed. 2 duiken op een dag met bijna 2 uur rusten.
 
Gisteren naar Hin Muang, een rotsenformatie op 40km zuid van KPP. Met 16 man in een speedboot, 2 uur bonken in benzinelucht. Binnen 5 minuten na aankomst lagen we er al in, langs het vaste meertouw naar beneden (stroming!) omdat de eerste rotsen pas op 10 meter onder het oppervlak liggen. De dive-master daalde als een gek maar had het op 28!!! meter diepte wel gezien: foute meertouwtje. Weer omhoog en na 13 minuten 100 meter verder gesleept. Daar dreef het goede touwtje ... Ik had het toen wel gezien en ben gaan relaxen op de boot, hoewel zo' n klein ding klotst de hele tijd op de golven.
2 uur later om een rotsformatie heen gedoken met o.a. batfish en 2 turtles. Was mooi. Daarna weer 2 uur tegen de wind en golven in bonken naar huis. Zeer vermoeiend en om 5 uur bekaf. Vroeg het mandje ingerold.

 
Vandaag de local boat genomen, lekker ontspannen met 6 anderen op een grote boot met koffie etc. Naar rotsen op 3 km zuid van KPP. Helaas water met slecht zicht (< 10 m) en dus weinig spectaculairs gezien, behalve 3x lion fish. Er waren haaien maar mij hebben die niet gezien (anderen van onze boot wel, die waren 50m verderop het water ingegaan, zo kan het verkeren) 

Dus nu. Om 3 uur gedouched, es effe kijken of er nog wat te zien is van de tsunami. Omdat ik 300 m van de kustlijn zit, en op 3 meter hoogte, vrees ik niets, behalve een aardbeving en dat kan makkelijk op de Birma breuklijn. Onderwater zie je allemaal van die getande magmabollen liggen dus het kan hier wel tekeer gaan.

Temperatuur is nog steeds goed (ook van water 30 graden C) soms wat regen en soms wind; meestal niet.
 
De eerste kerstbomen hier al gezien, maar de Thaien weten eigenlijk niet waarom... 
Het eten is lekker, veel snel gebakken groente met kip rijst etc. Wat je verwacht en toch niet al te spicy (wel opletten!).
Bon ga nog wat kuieren (niet vóór, aan het strand: dat is zandvoort-drukte in smalle straatjes.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten