woensdag 20 december 2006

de Mekong!

Phimai is leuk maar klein een dorp. Er waren niet veel restaurants en wel een nightmarket maar daar kon je wel kopen maar niet zitten eten. Na wat zoeken een resto gevonden waar ze een soort hotpot serveerden, nou heet was het en niet alleen in temperatuur! Jammer genoeg mislukte de foto van de olifant die achter Else stond toen ze zat te eten: de olifant had het door en liep snel verder.

Na een prima nacht (lekker stil en dekens) naar het Noorden gereden.
Voor Khon Kaen afgeslagen naar een zijdeweversdorp waar ze zijden ikat weven. Mooi om te zien en bijzonder omdat ze de draad verven voordat ze die weven: dat is goed mikken dus om de patronen te maken!
In een museum alle lokale klassieke patronen bekeken onder begeleiding (deur van slot, licht aan etc). Blijkbaar is het kostbaar spul. Nieuwgemaakt is het al 60 euri/meter.
In Khon Kaen inkopen gedaan bij de vrouwenontwikkelingsgroep. En gelunched.

Daarna doorgereden naar de Mekong waar we nu 100m vanaf zitten. Morgen naar Vientiane om daar ook zijde te scoren maar ook omdat mijn visum voor Thailand te vroeg afloopt. Even het land uit/in levert een nieuw toeristenvisum op voor 30 dagen. En Vientiane is leuk.

Wel 300 km gereden dat is veel tot nu toe maar goed te doen. We gaan naar een terrasje aan de Mekong.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten