zondag 31 december 2006

Chiang Mai -2-

Arend en Akkie zijn gekomen; samen om 12 uur nog een biertje gedronken op straat. Effe uitblazen van 24 uur reizen en bier is goed tegen jetlag.
 
Volgende dag wat door de stad gelopen en 's middags naar de grote bloemententoonstelling 20 km. ten zuiden van de stad. Geen kaartjes meer te koop. Met wat creativiteit van een Thai (meelopen met een groep, die hebben altijd meer kaartjes in de voorverkoop gekocht dan er nu aanwezig zijn) zijn we gratis binnengekomen. Hollanders.
Het was inderdaad gigadruk met mensen. Een aantal nationale tuinen (100x100m) met soms wat lokaal handwerk. Ook tuinen met bloemen. Een orchidee kwekerij. Bij de echt grote internationale tuinen (japan, nederland, ...) zijn we niet gekomen. Er zou een hoge piet(in) komen kijken en dan wordt alles afgezet.
Thai-en gaan dan langs de weg zitten om te kijken, een zeer gedisciplineerd volk toch. Maar wel jammer dat we onze hollandse bloemen niet konden zien.
 
's Avonds weer gegeten op de Nightmarket, gigagroot met etensstalletjes en verkoop van alles wat te verkopen is. Gigantisch groot, en zeer druk. Goed gegeten (voor een habbekrats).
 
Gisteren eerst verkast naar een ander hotel (te veel lawaai de hele dag/nacht van de tuktuks), vervolgens wat watjes bezocht en daarna aan het shoppen geweest. Zeker 6 km het centrum uitgelopen om een speciale winkel te vinden. Met sawtheung (busje) terug.
 
Vandaag naar de dierentuin geweest. Dat is echt een dierentuin met muziekoptredens etc. Zal wel omdat het zondag is (erg druk) en omdat het oudjaar is? En de opening van de Koala-beertjes onderkomen. Chiang Mai is een rustige stad tov Bangkok maar wel leuk met veel markten, restaurants en vriendelijke mensen. Autorijden en fietsen is geen probleem ze geven ruimte en er wordt niet getoeterd op straat. Er zijn hier wel veel meer toeristen dan we de afgelopen 2 weken gezien hebben maar in vergelijk met Bangkok valt het mee.

Morgenochtend om 8 uur (!) gaan we 4 dagen de bergen in, lopen en slapen. Naar verschillende volken oa de Akka (met de lange nek.)
 
Alvast een goed 2007 gewenst!     Akkie, Else, Arend, Aart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten