dinsdag 12 december 2006

Klaar met duiken

Maandag ben ik na het duiken op zoek gegaan naar het memorial monument van de tsunami. Een klein tuintje met de namen van (alle?) personen die omgekomen zijn op Ko Phi Phi. En enkele foto's en teksten. Met iemand gesproken die de tuin had aangelegd en ook vrienden had verloren. Verder is er geen aandenken/museum.
 
Daarna de berg opgelopen, 160 meter hoog viewpoint. Niet hoog maar in de volle zon wel! Uitzicht over de baai, je ziet goed hoe smal het stuk is tussen de ene en andere karstberg (het is eigenlijk een wantij dat 1-2 meter hoog is bij vloed, meer is het niet). De watergolf kwam van 2 kanten en sloeg in het midden tegen elkaar en sleurde daarna alles weer het water in.
 
Daar voor het eerst wat vogels gezien. In het dorp zijn veel vogels maar allemaal in kooitjes voornamelijk bulbuls omdat die mooi zingen. Weer afgedaald en in een restaurantje terecht gekomen van een fransman (circa 55 jaar). De foto's van zijn motor hangen aan de muur, maar hij heeft hem niet meer. Hij woont hier nu 7 jaar en gaat nooit meer weg. Thaise vrouw en personeel. PC met veel (oude: zoals U2) muziek waar hij de hele dag mee bezig is om die in volgorde te zetten. En wijn, redelijk van kwaliteit. Hoe hij hier terecht gekomen is? Tja gewoon rijden en dan stoppen ! De tsunami heeft hem net niet geraakt, het water kwam tot aan het trapje van zijn restaurant.

10 duiken in 5 dagen. Nog nooit gedaan maar wel leuk. En goed voor de skills. En omdat er niet altijd leuke vis te zien is, is het beter een aantal dagen te gaan, dan is de kans groter. Vandaag o.a. mooie Kuhl's Stingray, Morene eel, inktvissen, en nog veel scholen vis terwijl er druk gejaagd werd. Actie!

Morgen naar Phuket en dan vliegen naar Bangkok waar Else donderdagmorgen komt. Hoop ik. Als de treinen op tijd rijden.

Vlak achter de hoofdstraat is het leven van de locals: dag en avondmarkt met eten, poolbiljarten.  Eén straat verder weer vol met toeristen. Het verhaal schijnt dat net na de tsunami de locals eigenlijk weg wilden en enkele concerns toen de grond gekocht hebben.  De locals zijn niet allemaal weg maar hebben niks aan de drukke voorkant. Daar zijn alleen veel restaurants, kroegen, etc. Over 2 jaar is dit net zo erg als Phuket of zelfs Ibiza, 24 uur herrie met dronken Engelsen en Zweden (veel!).  Afgelopen nacht slecht geslapen het was party naast mij.

Ik zit in een internettent met voor me een heel grote foto van net na de tsunami. Alles aan de westkant is weg en dat is nu nog steeds kaal. Het schijnt dat de golf half de baai is ingedraaid en  zodoende een deel van de kust niet echt geraakt heeft (oostkant van de baai).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten