zondag 24 december 2006

Sukothai


Vanuit NongKai
Vanuit NongKai zijn we naar het zuiden gereden, via allerlei leuke binnenweggetjes. Niet altijd makkelijk te vinden (engelse teksten op de borden zijn vrijwel alleen op de hoofdwegen) maar met een GPS kun je je toch een beetje oriƫnteren.
 
Leuk uitstapje gemaakt naar een archeologisch park waar mensen 5000 jaar geleden strukturen hebben gebouwd in het basalt. Halfoverhangende stenen met Bhoeddha's eronder, een bad, etc. Heel rustig behalve een schoolklas kinderen die nog nooit farangs hadden gezien (?) en dus moesten we uitgebreid op de foto's. Verder gereden, weer eens fout gereden en langs een fantastisch restaurantje gekomen. Geen woord engels maar het eten en de uitspanning: fantastisch (GPS-coordinaten beschikbaar). Langs de weg werden vleermuizen verkocht maar dat hebben we maar gelaten. Kun je die eten?
 
Nam Nao National Park
Eind van de middag aangekomen in Nam Nao National Park (900 m hoog). Bungalows waren uitverkocht maar we konden wel een tent huren. Snel opgezet (om 6 uur gaat het licht uit) en extra dekens besteld. Het zou koud worden! En dat werd het. Alle Thaien (het was erg druk, wel 300 mensen op de camping) liepen met mutsen en sjaals en handschoenen te bibberen. (Het verhaal gaat dat er Thaien zijn die denken dat je bij 0 graden Celcius dood gaat...). Om 8 uur was het al 15 graden dus maar vroeg naar bed.
Om half zes 's morgens was het al een drukte van belang: heel veel mensen gingen de zonsopgang bekijken 5 km verderop, dus aankleden en in de auto. Nou dat hebben wij maar gelaten maar om 7 uur zaten we aan het ontbijt (6 graden): soep en een soort oliebollen die je in de koffiemelk (susu) doopt. Een grote wandeling gemaakt door het park en prachtige vogels gezien oa. een trogon.
 
Sukothai
Doorgereden naar (New) Sukothai en een luuuuks guesthouse (600Baht/nacht) gevonden in het centrum. Vandaag naar het oude Sukothai geweest. Fiets gehuurd en zowel binnen als buiten de muren gekeken. Naast veel oude boeddha's en tempels ook veel vogels gezien vooral buiten de muren. oa een Shrika, Fantails en Asian Koel.
Bijzonder. Op de fiets langs de tempels is rustig en veel mensen zijn er niet, eigenlijk, terwijl het toch wel een bijzonder gebied is. Omdat het hier laagland is, is de temperatuur weer wat aangenamer (25 C overdag).
 
Naar Do Inthanon
We gaan nu richting bergen van het Noorden (Do Inthanon National Park) dus de mutsen kunnen weer uit de la gehaald worden. Donderdag komen we in Chang Mai aan waar Arend en Akkie die avond ook aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten