vrijdag 22 december 2006

de Kip is gekelderd

2 jaar geleden waren we ook al eens in Laos. Een van de leukigheden is de munt: de Kip. 1 euro leverde toen 10.000 Kip op, nu ruim 12.250 Kip. De Kip is gekelderd met 10% per jaar. Hoewel de prijzen laag zijn ben je toch al snel miljonair.
 
Goed, we zijn dus in Laos geweest. Gisteren de auto geparkeerd bij de Friendship bridge, uitstempelen, met het busje overrijden en dan een visum kopen voor laos. Loket open, papier erin, geld erin, loket dicht: wachten. Ander loket gaat open en er worden 2 paspoorten gezwaaid. Visum. Dan naar het volgende loket, waar alle gegevens worden ingetikt op een computer. Letter voor letter omdat ons schrift toch heel anders is dan dat van Laos.
 
Daarna met de taxi naar Vientiane (20km) en hotel gezocht/gevonden aan de Mekong. De stad is tov 2 jaar geleden veel meer toeristisch geworden, internet cafees, restaurants en lekker eten (echte koffie en echt frans brood: overblijfsel uit de franse bezetting.) 's Avonds gegeten bij een Indisch restaurant, voor de afwisseling.
 
Vandaag de Wat Saket nog eens bezocht en veel zijde ingeslagen. Else heeft een North Face jas gekocht omdat het toch wel wat koud is. Voor onze begrippen valt het nog wel mee (15 's nachts en 25 overdag) maar in het Noorden van Thailand is het kouder met vorst in de bergen. En daar gaan we nog heen. Mensen in Laos en Thailand lopen met handschoenen en mutsen, er worden extra dekens ingevlogen(!)
 
's Middags weer terug naar Thailand. Dat ging heel wat sneller aan het loket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten