maandag 2 januari 2006

Carriacou

Carriacou is een eiland 20 km ten Noorden van Grenada; het behoort nog bij het land Granada. We zijn hier net aangekomen, in zeer on-Caraibisch weer zegt Harm. Het regent nu vreselijk hard, het stormt windkracht 8 of meer met echte vlagen. Dat hebben we de hele dag gehad, vanaf 7 uur vanochtend tot 4 uur in de middag, toen we hier aankwamen. En golven waar het schuim vanaf geblazen werd, ruim 2 meter hoog. De vaarsnelheid was ongeveer 4 mijl per uur (wind recht tegen) maar er waren stukken waar we onder de 3 mijl bleven door de hevige golfslag. Else had een reispil ingenomen en heeft ongeveer de hele dag geslapen.


Het weer zoals dat in de prospectus beschreven stond, hebben we nog niet gehad. Alhoewel de temperatuur wel boven de 25 blijft en overdag naar de 30 oploopt.
We liggen hier in de XXstorms, christmas winds noemen ze dat hier.
Het is de periode van het jaar dat de passaat naar het zuiden schuift en er lustig op los waait.

Maar we zijn er en Harm staat nu de vis die we gevangen hebben (een zgn. jack, 1 meter lang, 4-5 kg) schoon te maken. De huispoes loopt enthousiast over het dek, daar zal wel iets overschieten is haar idee, lijkt het.
Morgen naar het plaatsje Hillsborough verder is er niet veel te doen. Wel kun je hier lekker zwemmen, dit moet een (1) van de bounty-eilanden zijn volgens Harm.

Met oudjaar hebben we niet veel gedaan. Nog eens boodschappen gedaan in de hoofdstad, daarna een poging tot bbq gedaan op het dek. Maar door de regen werd de bbq nat en hebben we alles onder dek afgebakken en opgegeten. Met de drank en de rozigheid van het stuk zeilen gisteren waren we zo moe dat we voor 11-en onder zeil waren. Temeer daar we vandaag vroeg op gingen. Harm wilde al vroeg weg omdat er een 'tropical depression' aankomt waarin de trade-wind = passaat verder naar het Noorden draait en het nog lastiger was geweest hier te komen. Van het oudjaar hebben we verder niet veel gemerkt: wat getoeter om 12 uur, vrijwel geen vuurwerk. Wel raggae de hele nacht maar niet zodanig dat we niet konden slapen.

Het leven aan boord.
Het schip is 17 meter lang en heeft achter een slaapkamer voor Harm/Liz. Wij slapen voorin, in de punt op 2 ongelijke bedden schuin boven elkaar. Er is een badkamer/douche/wc, een ruime keuken. Een grote motorkamer met diverse apparatuur zoals een zoetwatermaker. De stuurhut is de plek waar de meeste tijd verblijven tijdens het varen. De stuurhut heeft veel elektronica zoals radar, stuurinstallatie, gps, zenders etc.
Op het dek is een zeiltje gespannen tegen de zon, waar we normaal gesproken eten. Vandaag dus niet, het loeit erover.

Vogels zijn er wel te zien, nog niet veel. Op zee Jan van Genten of brown boobies en fregatvogels. Ook een pelikaan. Op het land veel crackles, duiven en nog ongedefinieerd spul. Nog niet spannend allemaal.

happy newyear van een rollende Horta.

(redactie: foto's en kaartjes van Carriacou zijn bijvoorbeeld te vinden op deze site die wel een beetje traag is)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten