zondag 1 januari 2006

Oudejaarsavond 2005

Laguna van St George, Granada
Regelmatig klinkt de raggae om ons heen, schallend over de baai. we drinken rum en wijn met water/ijs.
oudjaarsavond: de barbucue wil niet branden (nat houtskool), een tropische regenbui jaagt ons naar binnen. Dus we zitten nu in de hut en beneden wordt nu op het fornuis het eten klaargemaakt. Ondanks de regen blijft het 25C en aangenaam.
Na de landing (eergisteren) zijn we naar Prickly Bay gegaan, waar de boot lag. Een beetje raar geslapen door de deining en de jetlag.
De volgende dag na rustig ontbijt en wat bijpraten eerst naar St. George gegaan met een lokaal busje. Keiharde raggae in de bus, we reden niet maar gingen in de jive van de muziek naar voren. In St. George wat inkopen gedaan op de markt, geld gewisseld (Eastern-Caribean dollar) en op een cafe neergestreken. 1:3 auto's die voorbijrijdt heeft raggae uit de ramen schallen. Rasta geklede mensen lopen door de straat.
Het eiland is zwaar getroffen door orkanen Iwan (2004) en Emily (aug. 2005) en dat is nog goed te zien. Daken eraf, 4 kerken helemaal stuk, boten op de kant of in de haven maar dan zwaar gehavend. Maar het leven gaat weer door, de markt heeft veel groente en andere spullen.
De rest van de middag op de boot doorgebracht, gebarbbq'ed.
Vandaag na het ontbijt, en enkele zware buien, anker gelicht en langs de kust gevaren van Prickly Bay naar St. George. Dat was mooi en niet al te hobbelig, fijn varen. De zee is turkoois. Morgen willen we verder naar het noorden. En we willen wel eens zien hoe het hier gaat met oud/nieuw. We liggen nu met 20 boten in de baai en de muziek schalt over de baai.
Het eten komt boven, we gaan vis eten en schenken nog een rummetje in.
Life is good
 

Happy NewYear ........ Gelukkig nieuwjaar 2006.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten