dinsdag 3 januari 2006

3 januari, storm no. 32

We liggen nog steeds op Carriacou, maar zijn wel een stukje verschoven in de 'haven'. De wind is zo hard dat er een redelijke deining staat en dat sliep onrustig. We liggen nu wat dichter op het eiland en dat scheelt.

De wind is nog steeds hard (passaat) met soms forse uitschieters. De sterke wind op 1 januari kwam uit tropische depressie Zeta (de 32ste dus). Vandaag hoorde we op het nieuws dat ze waarschijnlijk een hurricane klasse 1-2 wordt. In januari nog een orkaan is echt heel erg bijzonder! Maar ze ligt nu 400 mijl Noord van ons dus hier voelen we daar niets van. De regenactiviteit is afgenomen.

Gisteren 2/1 zijn Else en ik naar het eiland gegaan. Een busje bracht ons naar de hoofdplaats Hillsborough (net zo groot als Peize? de winkelstraat in Peize is imposanter!)
Omdat 1 januari op een zondag viel, hadden veel winkels de deuren op maandag gesloten ter compensatie (?). Gelukkig konden we net nog een roti scoren voordat de snackbar dicht ging.

Na wat door het stadje gelopen te hebben en op het strand gezeten. Pelikanen doken naar vis. 
Daarna teruggelopen naar Tyroll Bay dwars over het eiland (6 km).

Na de gebruikelijke dagafsluiting (borrel, accu's vullen, boiler opkoken, water maken, eten, afwassen) al vroeg op stok (9 uur).

Zelf ook gedoken

Vandaag heeft Aart gedoken. Om 9 uur vertrokken en om 11 uur terug. Vlak buitengaats bij een klein rifeilandje de fles op de rug en naar 19 meter gegaan. Daar 56 minuten langs het rif gezwommen, tussen de 19 en 12 meter. O.a. kreeft en morene gezien, en natuurlijk heel vis in vele kleuren. Was mooi en relaxed.
Straks nog met het bijbootje de lagoon in (hurricane hole), moeten vele vogels zitten. We zien vooral veel brown boobies en steltlopertjes.


 
Het plan is om morgen uit te klaren en dan naar Petit St. Vincent (PSV) en Petite Martinique te varen, 2 uur pal Noord. Zie het kaartje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten