dinsdag 17 januari 2006

20 januari, St Vincent

De laatste week. Vliegt ook weer voorbij.
 
Kingstown
Dinsdag Kingstown verkend incl. Botanische tuin. 's Morgens in de file naar de stad, agenten op de kruispunten. Ondanks dat het een warm land is begint het leven niet echt vroeg (scholen 8 uur, business nog later).

Op diverse plekken zie je oude gebouwen in engelse stijl en er is een anglicaanse cathedraal. Niet groots maar wel historisch. Het is sinds de laatste vulkaanuitbarsting (1971?) de hoofdstad, omdat toen Georgetown verwoest werd.
 
Nachtduik
Woensdag niet veel gedaan, behalve 's avonds. Toen heeft Aart een nachtduik gemaakt met lampen. Vreemd gevoel, duiken zonder horizon. Het uitzicht is niet ver maar het is een heel vreemde ervaring.
 
Deksel erop
Donderdag met Winston naar de vulkaan. Via de oostkustweg met oa schotse dorpsnamen naar de voet gereden. Deze vulkaan is van het type 'grote klap' door de deksel die erop zit. In de uitbarsting ging het stof 20km hoog en schudde het hele eiland.
Binnen 2 uur waren we boven, het laatste stukje was steil. Op 900m keken we in de krater, duidelijk met deksel erop. Een klein beetje zwaveldampen, verder rust. Daarna flink gelunched bij de zwarte tunnel (1860?), ontworpen om suiker makkelijk bij de schepen te krijgen.
 
Met Winston zingend aan het stuur door het binnenland teruggereden. Hij kent heel veel mensen dus overal is het groeten en toeteren. Meer dan 500 keer op één dag...
 
Gnard (?)
Vrijdag alweer. Vroeg op om te duiken. Beetje problemen omdat we op een bepaald moment achteruit gingen door de stroming. Maar het zeepaardje en de gnard vergoedde veel.
Oja, ben nog door een grotdoorgang gezwommen.
Tijdens de 2de duik van de groep hebben Else en ik gesnorkeld. Veel regen maar in het water is het warm. Nu lekker in de zon met een Haroun. Life is slow here...
 
En zaterdag...
Morgen een dagje Bequia op en neer en dan is het vrijwel klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten