woensdag 27 februari 2008

Nerja -revisited- de laatste dag

In SanJosé ´s avonds Zarzuela gegeten maar daarna mijn ribben weer gekraakt. Gevolg dat ik zaterdag vrijwel niets kon, dus een beetje door het dorp slenteren, met de auto naar een strandje en daarna een ex-goudmijn en toen had ik wel gehad. Het begon te regenen en stormde nog steeds. Boek lezen.
 
De volgende dag langs de kustweg naar een dorpje vlakbij. Het binnenland zou nog regenachtig zijn, maar vanaf morgen zou de regen wegtrekken. Zelfs de spanjaarden spraken er schande van (´het regent hier maar 4 dagen per jaar´). Dus 50% hadden ze nu al te pakken. Leuk hotelletje met franse eigenaren, in de zon, boekie lezen, door het dorp slenteren (leeg).
Maandag het binnenland in en na enige regen brak de zon door. Via een hele hoge, nog natte en glibberige bergweg over de kam naar het dorpje (Turillos) gereden omdat er een mooie wandeling te maken was volgens een boekje. En het werd ondanks het boekje inderdaad wel leuk.... maar dat boekje kan verder de sloot in.
 
Doorgereden naar Guadix waar in een deel van de stad de huizen -in- de rotsen gebouwd zijn. Lekker koel lijkt me maar bijzonder om zien, een hele wijk zo half in de rotsen.
Doorgereden naar Granada en daar in de spits aangekomen. Het landschap ernaartoe was echt Grand Canyon/Arizona, het schijnt dat Once upon a time daar opgenomen is?
In de spits is de busbaan (!!) de snelste route door de stad en dat lukte heel aardig. Uiteindelijk tot redelijk dicht bij het Alhambra een hotel gevonden.
 
De volgende ochtend heel vroeg 7 uur naar het Alhambra omdat ons lange rijen bij de kassa was beloofd maar na een omzwervende beweging door steile straatje aangekomen te zijn stonden er 4 mensen voor ons en konden we overal direct doorlopen.
´s middags naar Alpujarras doorgereden, de voorbergen (nouja 1300 meter hoog) van de Sierra Nevada. Duidelijk te zien dathet geregend had en hogerop lag fors sneeuw. Maar de zon scheen volop dus lekker warm, kamer gehuurd, flesje wijn en op het tarras bakken.
 
Vandaag donderdag eersteen steile wandeling gemaakt (500m omhoog) naar het Tibetaans klooster, prachtig weer, mooie vergezichtenen een leuk kloostertje. En nu weer in San José aan de kust. Nog 24 uur dan vliegen we dus nog ff in de zon op het terras.
 
fotoos op picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten