vrijdag 22 februari 2008

Cabo de Gata San José

Nerja was een leuk plaatsje en de zon scheen. Dus een dagje wat rondgehangen, doorhet oude centrum gelopen en uitgebreid aan het strand gegeten (Dorada today special). Het centrale plein is het ´Balkon van Europa´, een rots die een eind het water insteekt en waar je links en rechts de kust kunt afkijken. En een oud vervallen Moors fort.
 
Donderdag de kustweg naar Almería (onderweg veel plastic van tomatenkwekerijen en veel hotels aan stranden) en daar een stadswandeling gemaakt. Boven op het Moorse fort geweest (Alcazaba). Daarna verder oost gereden naar de woestijn van Cabo de Gata. In een zoutwingebied (meer) oa 10tallen flamingo´s gespot. In de avond in het kustdorp San Jose aangekomen dat van vissersdorp ook alweer omgebouwd is naar een vakantiedorp met veel appartementen en hotels. Rustige tijd nu. Het wordt nu vrijdag wat drukker met spanjolen.
 
Vandaag een wandeling van 5 uur langs de kust op en neer naar een restaurant verderop. Veel wind, soms storm, maar wel droog. Op de hogere stukken met steile rotsen waaide het behoorlijk hard, op de heenweg tegen maar gelukkig op de terugweg mee. Het had kortgeleden geregend dus de bloemen bloeiden. Dit is verder een zeer droog gebied en voldoet aan de eis voor ´woestijn´. Er worden ook westerns opgenomen alsof het Arizona is.
Oa zwarte tapuit gezien en kuifleeuweriken (Theklaleeuwerik?).
 
Nu met stijve spieren wat tapas of een pizza eten. Elke dag vis eten verveelt ook weer eens.
Mañana weten we nog niet. De regen breidt zich uit op tv maar aan de kust zal het wel net droog blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten