zaterdag 15 september 2007

2 bijzondere ontmoetingen

Enige tijd geleden kreeg ik een mail van een oude school- en straatvriend: Bert Wielema. Hij had mij gevonden via schoolbank.nl.
Van de week afgesproken om naar FC Groningen te gaan. Die speelden vrijdag thuis tegen Utrecht. En Bert heeft vaste kaartjes dus dat was snel geregeld.
Van de wedstrijd heb ik slechts een deel gezien (was niet erg: verloren met 2-0). Wel veel herinneringen opgehaald over vroeger, Vissering HBS en Jan Campert lagere school. Is wel leuk om die dingen herinneren. gaat me beter af dan korte termijn zaken onthouden :-))
 
 
En vanmiddag stond er ineens een groepje mensen op de stoep, naar ons huis te kijken.  
Bij kennismaking (fam. van der Laan) bleek dat een aantal uit de groep (3) ooit in dit huis gewoond hadden, van 1937 tot ongeveer mei 1940. 8 kinderen en 2 ouders woonden er. Het deel onder het rieten dak was toen nog stal, hoewel er waarschijnlijk wel een hooizolder was waar de 4 jongens sliepen. De 4 meiden sliepen in het voorhuis, boven in 2 betstedes.
Dan is het gebruik van het huis nu wel even wat ruimer....  
 
Zij wisten nog van de tijd dat het Peizerdiep niet gekanaliseerd was en vlak voor hun huis langsliep. Dat is goed te zien hierop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten