donderdag 11 januari 2007

Same same but different

Same same but different : het motto van onze gids in de bergen bij Chiang Mai. Blijft hangen zoiets. T-shirt met die tekst gekocht.
 
Vanuit de rivier Kwai naar het zuiden gereden, Ban .... nogwat alwaar na enig gezoek het hotel Nok noi (kleine vogel) werd gevonden. 's Morgens vroeg om 7 uur in de boot naar de drijvende markt. Ban ... lijkt een beetje op Giethoorn, allemaal kanaaltjes en mensen in kleine bootjes met verkoopwaar. Om die tijd is het nog niet druk van de toeristen uit Bangkok: die komen om 9 uur. Maar toch waren er al veel toeristenwinkels open op de wal. Na anderhalf uur weer terug op de wal en naar Bangkok gereden waar we wonderwel vrijwel rechtreeks naar het hotel reden (Bangkok is groter dan Amsterdam!). 's Avonds op de grote centrale nightmarket geweest maar die hebben we beter gezien.
 
Vandaag de laatste inkopen, wat luieren in het zwembad van het hotel.
 
Hoe was het nou?
Het was zeer leuk! Eerst alleen in het warme zuiden, daarna met z'n tweeen in de auto door het hele land en op het laatst met Akkie en Arend. Elke dag zon, soms meer dan 30 graden maar in het Noorden ook wel lekker koel. Maar die zon is echt heerlijk en 30 graden is in deze tijd te verdragen (niet al te vochtig.)
 
Eten is overal, niet altijd zeer gevarieerd maar altijd lekker. Slapen kan ook overal, niet altijd met airco maar dat is in deze tijd niet van belang. Soms wel harde bedden! Met de auto rijden is zeer gemakkelijk, er wordt zeer relaxed gereden, er wordt ruimte gegeven (ritsen), je ziet geen auto's met deuken. Mensen zijn zeer vriendelijk (natuurlijk wordt er onderhandeld over prijzen maar nooit met schelden en ander vervelend gedoe), en als je wat Thaise woorden kan is het helemaal makkelijk. Engels wordt nog niet erg veel gesproken. Maar menukaarten zijn vaak wel engels (en anders wijs je het gewoon aan).
 
Het was niet al te druk vonden we, zeker gezien het feit dat het hoogseizoen is. We konden in Chiang Mai op 30 december nog 2x2 persoonkamer vinden vlak bij het nieuwjaarsfeest! Massages zijn alom, wisselend in kwaliteit en prijs. Maar voor ontspanning na sloffen door de stad of een trek: heerlijk.
 
Vogels viel wat tegen, maar dat komt door de winter. Had ik verkeerd ingeschat. Toch nog wel mooie vogels gezien oa op de trek in het Noorden. Reden om hier in februari te zijn of Maleisie te doen.
 
Is er niks fout gegaan: ja zoals altijd waar we zijn. Beurscrash met 20%, bomaanslag in Bangkok (toegeschreven aan Taksin-clan), vloedgolf op de kust van Songklan, zeer koud in het Noorden (voor Thaise begrippen).
 
Saawadi khrap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten